Voor de vacature van bakker NACHTPLOEG in regio Hoegaarden zal je dagplanning worden ingevuld met onderstaande taken;
Je staat in voor het bereiden van brood, speciaal brood, luxebrood en broodjes. Hierbij gebruik je bloem of half bereide producten en andere ingrediënten
Werk je met mechanische apparaten, zoals een mechanische kneedmachine, een weeg- en verdeelmachine en een gecontroleerde gistingskamer
Plan je het werk in en bereid je het voor
Verzamel je het nodige materiaal en bewaar je de afgewerkte producten en grondstoffen
Volg je de vooropgestelde recepturen
Pas je de juiste hef- en til-technieken toe
Pas je de hygiëne- en veiligheidsregels en de gebruiksaanwijzing voor de machines strikt toe
Bedrijfsinformatie
Onze klant is een familiale bakkerij die wordt aangestuurd door de tweede generatie. Zij runnen een grote ambachtelijke bakkerij met veel passie en liefde voor het brood. In de acht winkels kunnen klanten het resultaat proeven van ambachtelijke keuzes voor kwaliteit en versheid. Verschillende keren per dag voeren zij superverse lekkernijen naar al hun winkels om klanten heerlijk te verwennen met warme, versgebakken broodwaren.
Jouw profiel
Voor de vacature van bakker NACHTPLOEG in regio Hoegaarden spiegelt onderstaand profiel jouw capaciteiten weer;
Je hebt een eerste werkervaring of opleiding achter de rug
Je focust je op het halen van concrete doelen, en laat je niet opzij zetten door tegenslagen
Het zit vaak in de details en net daar valt jouw oog op
Af en toe doorwerken om je project rond te krijgen? Geen probleem, dat compenseer je gewoon later
Werk je graag samen met anderen en soms onder tijdsdruk
Ben je bereid om in het weekend, de nacht en op feestdagen te werken
Heb je kennis van HACCP
Kan je werken in een omgeving die vaak stoffig, warm en vochtig is (dankzij evolutie van techniek daalt het risico op ademhalingsstoornissen en allergieën)
De productie plannen volgens de bestellingen, de voorraad en het seizoen
Medewerkers opleiden in vaktechnieken
Brood- en banketwaren in de etalage of op de toonbank uitstallen
Het deeg in deegstukken verdelen, rollen en vormgeven
De gisting controleren
Een organisatie boekhoudkundig en administratief beheren
De deegstukken en patisserie voorbakken, bakken en uit de oven halen
Producten versieren na afkoeling (stukjes chocolade, sesamzaadjes, suiker, met een saus overgieten, ...)
Voedingswaren bereiden: Chocolade
Voedingswaren bereiden: Suikerwaren
Klanten informeren over de producten
Producten verkopen
Aan huis verkopen van brood- en banketwaren
De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen
Bestellingen plaatsen
Goederen en producten ontvangen
De levering controleren
Voedingswaren bereiden: Belegde broodjes
Ingrediënten uitkiezen (bloem, gist, additieven, ...) en doseren voor het maken van brooddeeg of patisseriedeeg
Het deeg mengen, kneden en uitrollen
Het werkblad, het gereedschap en de ruimtes schoonmaken en hygiënisch houden
Het deeg bewaren en de brood- en banketwaren verpakken